Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Get Adobe Flash player
Dzisiaj jest: 6 Grudzień 2019    |    Imieniny obchodz: Mikołaj, Emilian, Leontyna
grudzień 2019
N P W Ś C Pt S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

KLAUZULA INFORMACYJNA
(monitoring)

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr. 119, s. 1:
 
1. Administratorem danych przetwarzanych w ramach stosowanego monitoringu wizyjnego jest Gminny Ośrodek Sportowo-Wypoczynkowy w Łopusznie ul. Włoszczowska 40, Łopuszno Świętokrzyskie, 26-070 Polska

2. W Gminnym Ośrodku Sportowo - Wypoczynkowy w Łopusznie powołany jest inspektor  ochrony danych Dariusz Padała nr tel.575 001 259 email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa osób na terenie monitorowanym.
 
4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres nieprzekraczający 3 miesięcy od dnia nagrania. Termin ten może ulec przedłużeniu w sytuacji, gdy nagrania z monitoringu stanowią dowód             w postępowaniu prowadzonym na podstawie przepisów prawa, bądź w sytuacji, gdy administrator powziął wiadomość, iż mogą one stanowić dowód w postępowaniu. Przedłużenie terminu może nastąpić do czasu prawomocnego zakończenia postępowania.
 
5. Podstawą prawną przetwarzania wizerunku pracowników oraz innych osób zarejestrowanych przez monitoring jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia (wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze) w związku z art. 9a ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym oraz art.  222 Ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy.

6. Dane osobowe mogą być przekazywane w przypadku wykazania podstawy prawnej żądania udzielenia informacji, która zawiera dane osobowe.
 
7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
-    żądania dostępu do danych osobowych oraz ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
-    wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

gościmy...

Odwiedza nas 28 gości oraz 0 użytkowników.

statystyka

Odsłon artykułów:
362581